top of page

12/01 - 14/02

ELS TEMPS ESTAN CANVIANT

Vicenç Rovira

10.jpg
VicençRovira.jpg

El títol prové d’una cançó de Bob Dylan, s'hi referia a una època en què la il·lusió i les ganes de canviar el món per millorar-lo estava en l’ànim de tota una generació. I en part es va aconseguir. Malgrat que la societat ha avançat en molts aspectes, s’han fet lleis que faciliten la vida i milloren el nostre dia a dia, hi ha la sensació, però, que tot pot anar-se’n en orris.
En l’exposició, la boira és la protagonista de les fotografies. Boira com a metàfora dels temps que estem vivint, dels temps foscos que patim i, sobretot, del futur incert que tenim al davant. Ara per ara, les amenaces de tot tipus: climàtiques, tecnològiques,
totalitàries, bèl·liques, econòmiques, pandèmiques, nuclears... estan a l’ordre del dia.
Com diu el poeta Luis Garcia Montero: “Yo siento con frecuencia la nostalgia del futuro
(...) cuando todo merodeaba por delante y el futuro aún estaba en su sitio”.
Potser s’haurien de recuperar aquells versos d’en Gabriel Celaya que cantava en Paco
Ibañez: “ ¡A la calle! Que ya es hora de pasearnos a cuerpo y mostrar que, pues vivimos,
anunciamos algo nuevo”.

Vicenç Rovira

Ha realitzat tallers i seminaris amb: Humberto Rivas, Navia, Pep Bonet, David Airob, Manel Esclusa, Enric Montes, entre d'altres. És soci fundador de l'associació “Amics de la fotografia de Torroella de Montgrí” de la qual n'és el president. És responsable de la programació de les d'exposicions que l'associació organitza en el claustre de l'Hospital de Torroella de Montgrí, i també de Mirades. Festival de Fotografia. Ha fet un total de 20 sèries fotogràfiques que ha anat exposant en diferents sales de Girona i Barcelona. La major part de la seva producció està dedicada a la fotografia de paisatge. És autor dels llibres Gironit, El esqueleto de la tierraFlors de marge, Un passeig pel Baix Ter i coautor del llibre Panoràmiques de Parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

 

https://www.vicençrovira.com

16/02 a 20/03

NEXES

Llorenç Civil

Nexes 3.jpeg
LlorençCivil.jpg

Un viatge intuïtiu, sense una idea preconcebuda, on es van establint Nexes, és a dir: connexions entre el que veig a la pantalla de la càmera i el meu propi imaginari. Proclamar que les imatges valen pel que són elles mateixes, pel que "representen" en cada moment de la nostra història particular.

Llorenç Civil

Des de 2019 vaig començar a exposar els meus projectes fotogràfics. Continuo treballant amb fotografia al mateix temps que la pintura i l'escultura. Vaig cursar Belles Arts a la Universitat de l'Experiència del 2016 al 2020. Exposicions de fotografia: Miratges 2020, Nexes 2023.

La meva obra fotogràfica és digital, es fonamenta amb una mirada abstracta, expressionista, potser pictòrica.

02/04 - 13/05

ÀNIMES

Eugeni Bel

EugeniBel.png
EugeniBel.jpg

Recopilació fotogràfica on intento captar i mostrar la part física i anímica de les persones. Tant en les sèries d'autorretrats,on em despullo en cos i ànima,com en les sèries de nens,joves, artistes, turistes, captaires, prostitutes, transgèneres i rodamons.

Imatges en blanc i negre, processades amb tècniques analògiques i digitals. Imatges que volen parlar en silenci, que pretenen obrir els ulls i el cor, que emocionin, que parlin o fins i tot cridin! Que no deixin indiferents i despertin quelcom observant-les.

Eugeni Bel

Va estudiar a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Ha exposat col·lectivament i individual, ha impartit cursets, ha organitzat exposicions de la Primavera fotogràfica. Ha estat guardonat en el II Certamen de Fotografia Deportiva Ciudad deCórdoba, III Concurs de Fotografia de la Facultat de Farmàcia, III Concurs Estatal de Fotografia “Trofeu la Doma” de La Garriga, VI Certamen de Fotografia “Villa de Nerva”, IX Certamen Estatal de Fotografia “Ayuntamiento de Sestao”. Ha publicat el llibre de fotografies L'ombra dels pensaments i ha col·laborat com a fotògraf en els llibred Llauró 12 cites d’Alicia Casadesús (Eumo Editorial); i els de Dolors Feliu, Octubre al carrer (Ed. Gregal) i Llum i llibertat (Ed. Comanegra).

3/05 - 5/06

DES-CORPÓREA

Nataly Roc

Descorporea.png
NataliRoc.png

Des-Corpórea parla de la Iluita entre un cos malalt i una ment forta, somiadora i molt creativa. Un desdoblament no sempre fàcil però absolutament necessari per poder continuar endavant. Imatges que poden semblar inconnexes, però que parlen de l'autora sense embuts.

Cos amb una gran força per descorporeïtzar-se, més enllà de l'imaginari.

Fons molts blancs: blanc llum, blanc positiu, blanc esperança.

Nataly Roc

Autodidacta i molt autoexigent amb el seu treball sempre ha fet servir la fotografia com un mitjà expressiu complementari per aquelles paraules que no sempre arribaven a poder dir-ho tot.

Creu que la fotografia és una eina molt potent i efectiva per al creixement personal i amb resultats realment sorprenents que poden ser fins i tot curatius.

Amb aquest projecte va resultar guanyadora amb

el segon Premi en el ll Certamen de Fotografia d 'Andana Foto (2023)

@natalyroc https://descorporea.blogspolt.com

bottom of page