top of page
NitF.jpg
NitF.jpg

La nit de la fotografia

4 de novembre de 2023 

a partir de les 7 de la tarda

CC. Joan Triadú - Vic

(Arquebisme Alemany, 5)

NitF_Erruz.jpg

19:00h  -  Sala Romeu - EXPO

XAVIER ERRUZ. Barcelona, 1962

Celebració de la vida i la bellesa remota i propera. Paisatge, introspecció, un cert minimalisme i dramatisme en blanc i negre.

Ha desenvolupat el seu treball en el camp del disseny gràfic, fotografia i creació àudiovisual. Ha exposat a diversos espais de Catalunya i ha estat reconegut amb diferents premis.

www.maiesigual.cat  @maiesigual

NitF (2).jpg

19:30h-21h  -  Claustre - ACTIVITAT

Recollida de fotos i exposició en un mural.

00:15h  -  Claustre

Intercanvi de fotos entre els participants.

Reivindiquem el paper i la trobada presencial dels aficionats a la fotografia per compartir desiteressadament fotos i experiències.

Per participar només hi ha dues condicions: les fotos han de tenir un mínim de qualitat i han d’estar impreses en paper fotogràfic.

NitF_AixiTreballa.jpg

19:30h - Salat T - TALLER

MONTSE ARGERICH

Amb la fotografia cerca la complicitat les emocions d'un moment, la complicitat amb les persones i una sintonia amb el que l'envolta. Treballoasobretot el retrat, buscant l’ànima de les persones, tan sigui a l’estudi o viatjant arreu del món. Li apassiona el fotoperiodisme, i ha publicat a l'Ara i El País, amb reportatges de caire social, humanitari o de denúncia.

www.montseargerich.com  @montse_argerich

EspePons (2).jpg

20h  -  Claustre - PRESENTACIÓ

ESPE PONS. Barcelona, 1973

El nucli del seu treball és la memòria i el paisatge, construeix projectes sobre qüestions com el paisatge interior i la memòria personal. Als seus darrers treballs, Sota la llum del mar i Tierra ha incorporat elements clau de la reflexió història i social, amb un enfocament més crític i compromès.

Exposa internacionalment i ha estat seleccionada als premis de fotollibres a PhotoEspaña 2022 i Les Rencontres d’Arles (França) 2023.

espepons.com   @espepons.com

TON GRANERO

Dissenyador, editor i gestor cultural. Va fundar Eumogràfic, ha estat director del Centre d’Arts Contemporànies de Vic (ACVIC).

@tongranero

NitF_AixiTreballa (1).jpg

20:45h  -  Sala T - TALLER

AICA GARCÍA
Treballa professionalment en la fotografia des de fa 6 anys amb estudi propi a l'Esquirol. Inventa el seu món i il·lusions de la realitat a través de la seva càmera que, de vegades, la sent com una extensió d'ella mateixa.

@aicastudiophoto

JordiRovira (2).jpg

21h  -  Claustre - PRESENTACIÓ

JORDI ROVIRA

Periodista, director i guionista de documentals per a TV3, TVE i Movistar. Ha realitzat reportatges en una trentena de països, la majoria dels quals publicats a La Vanguardia. Director del documental Joana Biarnés, una entre tots, de la sèrie Detrás del instante sobre fotografia de RTVE i autor del llibre No serà fàcil: Joana Biarnés, una fotògrafa en un món d’homes.

JOANA CASAS POVES

Llicenciada en Belles Arts, realitza projectes fotogràfics personals. És membre de Tres-e-u VicClic, associació per a la promoció de la fotografia.

joanacasaspoves.com    @joanacasaspoves

NitF_Esclusa (1).jpg

22:15h  -  Claustre - PRESENTACIÓ

MANEL ESCLUSA. Vic, 1952

S’inicia en la fotografia amb només vuit anys, a l’estudi fotogràfic del seu pare.El 1974 li concedeixen una Beca de Fotografia de la Dotació d’Art Castellbach i assisteix als Stages Internationaux de la Photographie d’Arles, a França, on té com a professors a fotògrafs de la talla d’Ansel Adams, Neal White, Arthur Trees, Ian Dieuzaide, Denis Briat i Lucien Clergue. Ha exercit la docència en fotografia. El seu treball ha estat exposat internacio-nalment.

manelesclusa.com

TON GRANERO

Dissenyador, editor i gestor cultural. Va fundar Eumogràfic, ha estat director del Centre d’Arts Contemporànies de Vic (ACVIC).

@tongranero

NitF_AixiTreballa (2).jpg

23:00h  -  Sala T - TALLER

JOSE PECCI
A través de la seva fotografia, i principalment dels retrats, busca la narrativa de les emocions i sentiments de l'ésser humà.

Imparteix regulament tallers de retrat i il·luminació.

 

@pecci_photostudio  @pecci_fotograf  @jose_pecci 

NitF_Tuala rodona.jpg

23:15h  -  Claustre - TAULA RODONA

JOAN SOLER-ADILLON

Artista i professor a la universitat de Londres, UOC, UPF i UVIC. Expert en comunicació interactiva, art interactiu, programació creativa i realitat virtual. Ha exposat a Nova York, Pequín i diverses ciutats europees.

www.joan.cat   @jsoleradillon

MIQUEL BIGAS

Professor de CGI i Processat de la Imatge a la UPC, director La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic.

XEVI VILAREGUT

Exerceix la fotografia professional, imparteix cursos regularment. És Certified Expert en Adobe Photoshop Lightroom, acreditat en XRite Coloratti, ha participat en nombrosos jurats, ha exposat els seus treballs de forma col·lectiva i individual, ha estat reconegut amb diversos premis.

xevivilaregut.com

NitF_AixiTreballa (3).jpg

00:15h  -  Sala T - TALLER

SERGI PÉREZ

Va créixer en una botiga de fotografia, va passar pel laboratori i l'estudi i no n'ha sortit mai més. Treballa des del seu projecte Fotofília Vic, un espai de serveis dedicat als aficionats i professionals de la fotografia, amb especial interès per la fotografia analògica. Inclou serveis de laboratori, exposicions i formació. Principalment fa fotografia de família, models, publicitat per a petits comerços i imparteix tallers a escoles.  

fotofilia.cat     @fotofiliavic

 

NitF_Projeccions.jpg

Tota la nit  -  Claustre - PROJECCIONS

Projeccions de treballs fotogràfics de diversxs autores i autors i agrupacions fotogràfiques.

 

  + activitats  

NitF_AlbaGCorral.jpg

Tota la nit - Claustre -  INSTAL·LACIÓ ÀUDIOVISUAL

ALBA G. CORRAL

Artista visual i programadora creativa que, des de fa una dècada, crea art generatiu a través del software i la programació.

Mercuri uneix tres conceptes en una peça audiovisual de formes oníriques i textures abstractes: el déu romà, el planeta i l'element químic que es fa servir als llums de projectors UHP, a punt de ser reemplaçats per altres tecnologies.

@janebeta7

NitF_AlbertNello.jpg

Tota la nit - Claustre - EXPO

ALBERT NE·LO

Fotògraf versàtil que ha treballat diferents estils, el blanc i negre, el color en diversos formats, i una temàtica molt variada, actes festius i populars i el jazz. Ha estat premiat a diversos premis de Catalunya.

Bastint anhels mostra instants fugaços en blanc i negre que mostren la força per lluitar per una meta comuna, on es perd la por al contacte, al tacte aliè.

albertnello.com

 

NitF_Foster&Wallace.jpg

Tota la nit - Claustre - LLIBRERIA

Estand de llibres clàssics i moderns de la fotografia a càrrec de la Llibreria Foster & Wallace.

 

llibreriafosterandwallce,cat    @llibreriafosterandwallace

 

NitF_Tecabus.jpg

Tota la nit - Exterior- TECABÚS

Menjar i begudes a la terrassa de l'entrada a l'edifici.

 

bottom of page