NOSTÀLGIA IMPERFECTA

Helena Aguilar Mayans


És un recorregut per diferents indrets i atmosferes, on trobem sempre un personatge femení, unes dones preses en la seva pròpia solitud però protagonistes de la seva pròpia història. Princeses crepusculars i guardianes de regnes imaginaris i jardins abandonats, ens conviden a obrir la porta de cada reialme per evadir-nos i somiar.


Les peces que conformen aquesta exposició exploren temes constants en l'obra de l'autora, com el concepte de bellesa en la decadència i els espais propis femenins. Les localitzacions que apareixen a les fotografies són enteses com espais mentals. La ruïna, que és un altre tema recurrent, es posa en valor com a element d'evasió i evocació on la natura va recuperant el seu lloc. La col·lecció presentada es construeix com un elogi al refugi, a la contemplació i a les cambres pròpies. I esdevé una reflexió sobre com habitem i sentim els espais. És un retorn als llocs secrets de la infància i un llindar als universos que habitem mentalment.


A la mostra s'exposen diferents treballs, com part del projecte “Decadent Reverie” (en curs des del 2017) o la sèrie “Silent is the House” (2019).


Aquesta exposició vol ser un petit passatge a l'univers personal de l'autora. Les claus per accedir als regnes darrere cadascuna de les fotografies i per conèixer a les guardianes d'aquests mons. Cada obra és entesa com un portal que ens transporta en un espai mental, lluny del soroll del món actual.

Decadent Reverie_3.jpg
Decadent Reverie_1.jpg
Decadent Reverie_2.jpg