top of page

 

MICROGRAMES

Microgrames neix a partir de la necessitat de compartir un fer, de materialitzar una mirada sobre la natura, sobre l'art, l'escriptura i en general sobre el món.

Alícia Casadesús, artista visual i Antoni Clapés, poeta, mantenen una correspondència al llarg de quatre anys que esdevé recorregut artístic.

 

El treball té l'origen en una peça plàstica que l’Alícia envia a l’Antoni. Ell respon amb un text, un microgramma. A partir d'aquí s'esdevenen una sèrie de treballs que no són interpretacions literals de l’obra o del poema, i tampoc no són il·lustracions, sinó que el treball comença a caminar com un tot, com una respiració; un agafar i deixar constant en un moviment continu. Cada treball és una resposta a l’altre, però alhora és també pregunta, motor i llavor per al següent.

 

El resultat d'aquestes correspondències es mostra d’una manera pausada, lenta, a través d'un recorregut per un camí de camps que porten cap a l'ermita on rau l’obra; i es fa al llarg de quatre mesos per poder palpar el pas del temps, el silenci i la transformació individual a través de l'art, en un ritual on l'individu també esdevé obra. 

Alícia Casadesús
bottom of page