top of page

MANUEL BALLESTEROS VÁZQUEZ

 

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona el 1975 i obtingut el grau de doctor en 1980. Des de 1984 Professor Titular de Zoologia de la Universitat de Barcelona, ​​on imparteix assignatures de grau i màster en els camps de la zoologia, biologia marina i pesquerias.

Especialista en l'estudi dels mol·luscs Opistobranquis i altres invertebrats marins des de 1975. Ha participat en més de 20 projectes d'investigació nacionals o internacionals i en nombroses campanyes d'investigació litorals a bord de vaixells oceanogràfics en aigües del Mediterrani, Atlàntic, Carib i en l´Antàrtida. Més de 100 articles científics i divulgatius publicats en revistes nacionals i internacionals.

Ha realitzat nombroses conferències, xerrades divulgatives i cursos sobre biologia marina, mol·luscs opistobranquis, invertebrats de l'Antàrtida, invertebrats de la Mediterrània i mol·luscs en general.

Ha assistit a més de 50 Congressos, Simposis o Reunions científiques nacionals i a l'estranger, on s'han presentat més de 60 comunicacions científiques orals o en panell. Va formar part del comitè organitzador del II Congrés Nacional de Malacologia celebrat a Barcelona el 1980, del X Congrés Nacional de Malacologia celebrat a Barcelona el 1984 i de la XIV Simposi Ibèric d'Estudis del Bentos Marí (SIEBM) celebrat a Barcelona el 2006.

Bussejador esportiu des de 1976, amb titulació de 1a Classe (*** CMAS) i experiència desenvolupada en més de 1.500 immersions realitzades a la Mediterrània, Atlàntic, Mar Roig, Maldives, Carib i en l'Antàrtida. President des de 1983 fins 1991 i soci fundador del Club d'Immersió Biologia (CIB) de Barcelona.

Expert en fotografia submarina científica, vídeo submarí i maneig de robot submarí (ROV), expert en el maneig del microscopi electrònic de rastreig (Scanning).

bottom of page