top of page

MANUEL BALLESTEROS VÁZQUEZ

 

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona el 1975 i obtingut el grau de doctor en 1980. Des de 1984 Professor Titular de Zoologia de la Universitat de Barcelona, ​​on imparteix assignatures de grau i màster en els camps de la zoologia, biologia marina i pesquerias.

Especialista en l'estudi dels mol·luscs Opistobranquis i altres invertebrats marins des de 1975. Ha participat en més de 20 projectes d'investigació nacionals o internacionals i en nombroses campanyes d'investigació litorals a bord de vaixells oceanogràfics en aigües del Mediterrani, Atlàntic, Carib i en l´Antàrtida. Més de 100 articles científics i divulgatius publicats en revistes nacionals i internacionals.

Ha realitzat nombroses conferències, xerrades divulgatives i cursos sobre biologia marina, mol·luscs opistobranquis, invertebrats de l'Antàrtida, invertebrats de la Mediterrània i mol·luscs en general.

Ha assistit a més de 50 Congressos, Simposis o Reunions científiques nacionals i a l'estranger, on s'han presentat més de 60 comunicacions científiques orals o en panell. Va formar part del comitè organitzador del II Congrés Nacional de Malacologia celebrat a Barcelona el 1980, del X Congrés Nacional de Malacologia celebrat a Barcelona el 1984 i de la XIV Simposi Ibèric d'Estudis del Bentos Marí (SIEBM) celebrat a Barcelona el 2006.

Bussejador esportiu des de 1976, amb titulació de 1a Classe (*** CMAS) i experiència desenvolupada en més de 1.500 immersions realitzades a la Mediterrània, Atlàntic, Mar Roig, Maldives, Carib i en l'Antàrtida. President des de 1983 fins 1991 i soci fundador del Club d'Immersió Biologia (CIB) de Barcelona.

Expert en fotografia submarina científica, vídeo submarí i maneig de robot submarí (ROV), expert en el maneig del microscopi electrònic de rastreig (Scanning).

Xestospongia muta
Xestospongia muta

press to zoom
Dendrophyllia ramea red
Dendrophyllia ramea red

press to zoom
Holacanthus ciliaris
Holacanthus ciliaris

press to zoom
Xestospongia muta
Xestospongia muta

press to zoom
1/4
bottom of page