top of page

JUDITH CASAS

Estudio arquitectura a l’ETSAB i realitzo el Màster en Arquitectura (2010-2016) a la mateixa universitat. Ja als inicis de la carrera m’interesso per la fotografia d’arquitectura i assisteixo a diversos cursos d’especialització.

 

La meva passió per la fotografia comença, però, als disset anys, quan el meu pare em deixa per primer cop la seva càmera rèflex. M’introdueixo al món de la fotografia de paisatge i retrat. Durant els anys d’universitat realitzo reportatges de promoció musical i fotografia de concerts, esdeveniments de diferents tipus (casaments, comunions, banquets…) i experimento amb fotografia d’estudi realitzant sessions de nus artístics.

 

A l’acabar la carrera decideixo especialitzarme en fotografia d’arquitectura i apostar-hi com a sortida professional. Des de juliol de 2015 col·laboro amb Flores & Prats Arquitectes com a arquitecta i fotògrafa. Realitzo reportatges per encàrrec i em moc entre Barcelona i Sant Pere de Torelló (Osona), el meu poble natal.

 
Fotografia d'Arquitectura

"La llum i la seva contrapart, l'ombra, són elements fonamentals que  defineixes l'arquitectura. Tant per la seva força emocional com per les seves qualitats físiques, modifiquen totalment l'experiència de les persones. Ambdós elements canvien constantment amb el temps, són efímers. Tanmateix, les emocions generades romanen a la nostra memòria. La seva gran riquesa rau en el fet que són materials que construeixen l'espai, que li aporten moviment i que deixen petjada a qui l'habita.

L'ombra és a la llum com el silenci a la música. És a dir, a la seva importància radica precissament en la seva absència, raó per la qual l'espai es deu a les dues. Per això mateix, es pot considerar que són la matèria primera d'un projecte; elements de construcció de l'espai, al que delimiten i donen forma. Així mateix, alteren la realitat perceptiva a partir dels seus buits i els seus temps a partir d'estructures que, amb el pas de la llum i l'aparició de l'ombra, donen vida a diferents espais.

 

(...) el binomi llum i ombra es converteix en matèria primera per a construir l'espai habitable, que és el fi últim de l'arquitectura."

Extracte de: "Luz y sombra construyendo espacio", de Vanessa Loya Piñera.

Cartell Llum i Ombra - Treseu.jpg
bottom of page