top of page

COVIDEXPRESS

 

CovidExpress és un projecte fotogràfic que vaig crear després del confinament a Bèlgica a causa de la Covid-19 i just després d’haver patit un atac de cor. Inclou també un vídeo amb imatges i banda sonora creades per l'autor, que porta per títol CovidExpress - Going nowhere (CovidExpress - Anant enlloc). 

Durant molts dies, pel maig del 2020, vaig anar a passejar pel parc de la Moeraske de Brussel·les, a tocar del qual hi ha un nus ferroviari per on hi passen un gran nombre de trens que van i venen cap a l'estació de Schaerbeek. Allà vaig fer una sèrie de fotografies dels trens que passaven. La majoria de vagons anaven buits a causa de la situació de la Covid-19. De vegades hi havia algun passatger.

 

D’alguna manera, aquestes fotos reflecteixen els moments tristos que vivim, la soledat i la frustració produïdes per la manca de comunicació hàptica. Els trens passen, buits, no els podem agafar, està prohibit viatjar. Tot i així, podem viatjar amb la ment, amb la nostra ànima.

 

"Els moments capturats com per casualitat mostren la vulnerabilitat de la convivència social, la fragilitat d'un món estimat o el fet d’"estar perdut" en una situació estranya gairebé casualment. Tot plegat fa que les fotografies siguin alguna cosa especial, més enllà de la pandèmia actual." 

Dra. Gabriele Lohberg, historiadora de l’art, gestora d’art, experta d’art modern i contemporani,excap de l’Acadèmia Europea de Belles Arts, Trèveris, Alemanya.

P1180017.jpg
P1180028.jpg
bottom of page